Thailandsbo: Semesterhus i Thailand

Utflykter/aktiviteter

Förutom sol och bad finns det mycket annat man kan göra hos oss. Här nedan är några exempel på olika aktiviteter och nöjen:
Speedboatutflykter
Vi kan erbjuda flera olika alternativ. Man kan åka ut till välkända Koh Samet eller varför inte kombinera Koh Samet med några mindre obebodda paradisöar. Besök till exempel Koh Mun Nai som ni kan läsa mer om nedan.
Koh Samet
Att ta några dagar på Koh Samet med övernattning kan vara trevligt. Koh Samet är betydligt mer turistigt än Ban Phe och ön brukar på dagarna (under högsäsong) vara välbesökt. På kvällarna växer stranden i takt med att det blir ebb och restaurangerna flyttar ner stolar och bord längs strandkanten. En middag på ön och kanske någon kvällsdrink är att rekommendera då atmosfären blir fantastiskt mysig just under kvällarna.
Manikyr, flätor och liknande går att få ute på Koh Samet.
Aquarium i Ban Phe
I Ban Phe finns ett mycket trevligt akvarium som är väl värt ett besök.
Pattaya
Storstaden Pattaya ligger ca 10 mil bort. Här finns ett enormt utbud för den shoppinglystne. För den som inte orkar shoppa hela dagen kan ett besök på Nong Nok garden vara trevligt. Här bjuds på traditionell Thailändsk show, olika elefantshower och det finns en fin trädgård att vandra i.
Rayong
Närmsta större stad heter precis som provinsen, Rayong. Staden ligger ca 2 mil bort och här finns gott om affärer för den som vill handla.
Marknad
Två gånger i veckan är det marknad i Ban Phe. Här erbjuds det en salig blandning av mat, kläder och en massa prylar.
Tempelutflykt
I samband med delfinsimningen och delfinshowen har några av våra gäster valt att besöka ett thailändskt tempel, Wat kao su kim, som ligger efter vägen. Kanske inget för de allra minsta men en trevlig utflykt för de lite äldre med många vackra föremål och fin utsikt. Vår allt-i-allo Ta är väldigt förtjust i tempel och hjälper gärna de gäster som är intresserade av sådana utflykter.
Koh Mun Nai (Sköldpaddsön)
Ungefär 5 km utanför Laem Mae Phim (ca 30 minuters båttur) ligger ön Koh Mun Nai som är ett djurreservat. Här försöker man bevara jättesköldpaddorna genom uppfödning. En mysig liten ö som kan vara trevlig att besöka någon timme eller två. Boka en speedboat för en dag och låt denna plats vara ett av flera stopp under dagen.