Thailandsbo: Semesterhus i Thailand

Stränderna


Stränderna runt Ban Phe är många och långa. Här nedan beskrivs några av dem. De flesta stränderna, med undantag som Koh Samet, är glest befolkade och lugna. Vill du ha hela beachen för dig själv behöver du inte åka långt, men föredrar du att se lite folk och ha en servering i närheten är de inte heller svårt att snabbt ta sig till dessa ställen.
Suan Son Beach
Så heter stranden som startar direkt öster om Ban Phe och sträcker sig ca 5-6 km lång. Det är också den strand som ligger rakt nedanför (ca 400 m) vår by. Med start ungefär vid vår by och ett par km österut ligger strandserveringar längs hela vägen. Här kan du få underbar mat och dryck för en billig penning. På de flesta ställena lånar du även solstolar gratis.
Suan Son Beach
Stranden är inte lika vit som i Phuket men vattnet är varmt och stämningen mer gemytlig. Här behöver du inte trängas med massa andra turister om strandplatsen.
Cabana beach och Freedom beach
Kim Beach Fortsätter man några km ytterligare österut kommer man till Cabana beach och sedan Freedom Beach. Här är sanden lite vitare och mjukare än på Suan Son beach. På veckorna på Cabana beach är man ofta helt ensam, men på helgerna kommer det vanligtvis en del helgfirare från Bangkok. På Freedom beach finns det några trevliga serveringar och här kan man också få underbar thailändsk massage. En timme kostar 300 baht. Här finns möjlighet att hyra en speedboat för den som vill ta en utflykt på havet och kanske besöka någon av öarna utanför.
Kim Beach
Kim Beach
Massage på stranden
Koh Samet
Ko Samet Koh Samet har de flesta hört talas om. Den här paradisön ligger bara någon kilometer utanför Ban Phe. Hit går båtar i skytteltrafik och på ön finns många stränder och massor av hotell om man inte nöjer sig med en dagsutflykt. Här finns lugna stränder och på vissa är det väldigt mycket folk på dagtid under högsäsongen. På kvällarna blir
stränderna som en jätterestaurang med bord uppställda ända ner mot vattnet.
Ko Samet En av många<br /> stränder på Ko Samed
Egna stränder
Vill du åka till en egen strand så ska du hyra en speedboat. Här hittar du små öar och vattnet är lite klarare så snorkling kan vara trevligt. Egen strand
Klart för snorkling