loading...

Om oss

Safir Village är ett svenskt projekt som startade år 2006.
Det drivs nu i regi av en av dom ursprungliga thailändska delägarna, med samma grundidéer som vid starten. Det vill säga svensk kvalitét och standard vid en strandnära genuin Thailändsk by utan påträngande massturism.
Det bästa med Thailand? Klimatet, maten och dom vänliga människorna. Det behagliga livstempot (Manjanatempo).
Det bästa med Safir Village? Alla trevliga möten med nya människor.

Vår by

Vår by ligger ca 3,5 km öster om Ban Phe, förbi nationalparken Suan Son. Omgivningarna består av små thailändska hus med affärer, lite kor och höns, fiskare och allt annat som du kan tänkas hitta på den thailändska landsbygden.

Safir Village är ett område med fyra etapper med sammanlagt 36 hus och 6 lägenheter med varierande inredning och planlösning, allt efter husägarnas tycke och smak. Här finns två stora, härliga pooler och vackra trädgårdsområden. De båda 25-meterspoolerna har även varsin anslutande barnpool för de mindre som kommer och hälsar på hos oss. På området finns även spa/massage, tvättstuga att boka och en bar/restaurang som serverar mat och dryck av hög standard. Mer om restaurangen finner du under egen rubrik.

Läget & omgivningar

Det kanske allra bästa med vår anläggning är läget. Vi letade i 7 månaders tid, körde runt i stora delar av Thailand och tittade på 100-tals tomter innan vi hittade den här. På bilderna här nedanför ser du hur tomten såg ut innan vi började bygga och hur etapp 1 ser ut idag. För att du ska upptäcka charmen med Ban Phe och invånarna här bör du komma hit och stanna i åtminstone i en vecka. Då kommer du upptäcka vilken liten pärla detta är. Anläggningen uppfördes i Suan Son (Tallskogen), vilket ligger ca 3,5 km öster om den lilla fiskebyn/staden Ban Phe. Ban Phe är en liten och levande fiskeby/stad med ett myllrande gatuliv, vilket du kan se på en del av de bilder vi har från byn. Här finns en underbar marknad med fisk, kött, frukt och grönsaker. Det finns även massor av små restauranger med thaifood och seafood. Här går även båtar till paradisön Koh Samet som ligger alldeles utanför Ban Phe. Båten dit tar ca 30 minuter.

loading...

Stränderna

Stränderna runt Ban Phe är många och långa. Här nedan beskrivs några av dem. De flesta stränderna, med undantag som Koh Samet, är glest befolkade och lugna. Vill du ha hela beachen för dig själv behöver du inte åka långt, men föredrar du att se lite folk och ha en servering i närheten är de inte heller svårt att snabbt ta sig till dessa ställen.

loading...

Suan Son Beach
Så heter stranden som startar direkt öster om Ban Phe och sträcker sig ca 5-6 km lång. Det är också den strand som ligger rakt nedanför (ca 400 m) vår by. Med start ungefär vid vår by och ett par km österut ligger strandserveringar längs hela vägen. Här kan du få underbar mat och dryck för en billig penning. På de flesta ställena lånar du även solstolar gratis.
Cabana beach och Freedom beach
Fortsätter man några km ytterligare österut kommer man till Cabana beach och sedan Freedom Beach. Här är sanden lite vitare och mjukare än på Suan Son beach. På veckorna på Cabana beach är man ofta helt ensam, men på helgerna kommer det vanligtvis en del helgfirare från Bangkok. På Freedom beach finns det några trevliga serveringar och här kan man också få underbar thailändsk massage. En timme kostar för det mesta 300 baht (75 kronor). Här finns möjlighet att hyra en speedboat för den som vill ta en utflykt på havet och kanske besöka någon av öarna utanför.
Koh Samet
Koh Samet har de flesta hört talas om. Den här paradisön ligger bara någon kilometer utanför Ban Phe. Hit går båtar i skytteltrafik och på ön finns många stränder och massor av hotell om man inte nöjer sig med en dagsutflykt. Här finns lugna stränder och på vissa är det väldigt mycket folk på dagtid under högsäsongen. På kvällarna blir
stränderna som en jätterestaurang med bord uppställda ända ner mot vattnet.
Egna stränder
Vill du åka till en egen strand så ska du hyra en speedboat. Här hittar du små öar och vattnet är lite klarare så snorkling kan vara trevligt.

Kontakt

Adress: Safir Village
Office Safir : +66 (0) 639462829
162/14, Moo 4, Gongpasairoad, Klaeng, Muang
Rayong, Thailand, 21160
Telefon: +66 (0) 639462829
E-mail: nita@thailandsbo.se